Publicerat på Lämna en kommentar

Torsk på norsk

Jag och ett gäng andra åkte till Norge över jul & nyår. Närmare bestämt Trysil… eller ännu närmare bestämt Osen. 45min från trysil på grund av sen bokning.

Supermysigt långt ut i skogen. Utanför boendet tornade två kyrkor upp sig och nedanför dem låg en fin sjö.

Passade såklart på att ta lite bilder en fin kväll där vi bodde.

Publicerat på 2 kommentarer

Eftermiddag i December.

Ni sitter väl inte inne och surar i decembermörkret? Ut och fota! Magiskt när mörkret kommer tidigt på dagen och temperaturen rör sig nedåt.

Fångade detta vackra träd vid 16 tiden för några dagar sedan, frosten har precis lagt sig och rusningstrafiken mellan Varberg och Borås lyser upp Viskadalen på ett magiskt vis.

ISO 3200 – 8sek – f/2.2

Publicerat på Lämna en kommentar

Fotografera en svart höst.

fotografera mörker

Fotografera Hösten.

Det är så jäkla fina färger som kommer fram i naturen när hösten kommer. Gula och röda löv, dimma och fukt skapar något nytt mot sommarens torra och varma luft.

Det jag ser mest fram emot är Mörkrets intåg!

Det svarta som helt plötsligt dyker upp på hösten. Arga våldsamma moln och solnedgångar som exploderar och går från ljusa och vackra till mörka och mystiska på bara några sekunder.

I vattnet skapas gröna, blåa och bruna färger som riktigt lyser och pressar kamerasensorns kapacitet till max.

Här följer några bilder jag tagit några minuter efter solnedgången. Nöjdast är jag med bilden av det röda molnet med de kolsvarta stenarna.. att fota svarta stenar i lågt ljus är inte lätt men blir så sjukt bra om man lyckas med exponeringen.

Publicerat på Lämna en kommentar

En Bild #3

Spegelblankt.

I lördags morse var jag påväg till en butik i Ulricehamn för att hjälpa dem att sälja skidor, något jag gör ibland på mitt (inte så) sju till fyra jobb.

När jag kom ut ur Varberg fick jag syn på den intressanta himmelen. Jag reflekterade över att det var så stilla i luften. Kompisarna hade ju smsat om surf idag.

Jag beslöt mig för att ta en liten avstickare till den fina bron som på kartan heter Åsbro.

Viskan låg helt magiskt stilla och ett tunt lager med dimma dansade över ytan. Blev en snabb bild för att sedan fortsätta mot Ulricehamn.

Jag använde mig av en slutartid på 2/3 sekund och bländare f16 med förhoppningen att jag skulle få en ljusstjärna vid solen. ISO100 och ett graderat filter framför kameran för att mörka ner himmelen lite.

En bild #3
Åsbro, Varberg.

Publicerat på Lämna en kommentar

Stormen Knud

Stormen Knud.

Stormen knud passerade i Varberg vi bästa möjliga tid. Fredag eftermiddag. Jag hoppade i strax innan fyra i Träslövsläge. Stora dyningar rullade in och vågorna slog långt ut. Jag surfade 3 timmar på fredagen och 3 timmar på söndagen.

Under lördagen tog jag lite bilder vid Kåsa. Eftersom jag inte fått min nya dator har jag redigerat bilderna i telefonen.

Surfare: Derek Gutierrez