Dimma

När våren är på G.

Det brukar alltid komma när temperaturen stiger och folk instagrammar vårtecken i högsta hugg. Man ser en och annan medelåldersman cykla hem från jobbet i shorts trots att man skrapade rutan i morse. Det börjar med en vacker morgon och vips så ser man knappt handen framför sig. Det är högsäsong för dimma!

Varje gång dimman kommer får jag galet sug efter att hitta motiv med den där mystiska känslan i. vemod och sorg fast som något vackert och verkligt.

Mina Dimmiga favoriter

Förra våren kom en helt galen dimma in från ingenstans (läs havet) när jag och min hund tog en promenad vid Subbe i Varberg. Denna bild finns att köpa i min butik här på sidan.
Jag har ju en hel del andra bilder från dimmiga dagar i Varberg. en av mina absoluta favoriter är “Visualiserad Poesi” Den togs också en riktigt dimmig vid Subbe fyr. magisk dag.

Jag fick nys om en magisk liten bäck..

Förra helgen kom dimman igen. Denna gången bestämde jag mig för att dra till skogs. jag fick nys och en kanal vid Byasjön av Lena Trillelv(kolla in henne på Instagram) som kutade förbi där och lade upp en bild. Jag var där och rekade på morgonen med Lasse min hund och senare samma dag så kom dimman in som en tjock matta. jag drog dit direkt. kolla in bilderna nedan..

Dimman är magisk det är bara att dra ut direkt! Älskar att fotografera i dimma. Tipset är att exponera noga på högdagarna precis så att dimman inte är utbränd, om bilden ska bli svartvit kan dimman vara överexponerad för att skapa en ganska häftig effekt. Plocka med en systemkamera ut och prova!!

Farmers Bad Luck 2

Då var det dags igen.. Total översvämning i Viskadalen mellan Varberg och Borås. Det är Viskan som svämmat över och jag tog tillfället i akt att dra ut och fota spektaklet. Förra gången var ju mitt i vintern och gången innan det var ju mitt i sommaren.. kolla in de bilderna här: Farmers Bad Luck 1
Jag hade siktat in mig på ett träd som stod helt ensamt i vattnet som jag ville fotografera med stjärnhimlen som bakgrund.. – Det sket sig duktigt då bergen i bakgrunden var lite för höga och gjorde att trädet var alldeles för mörkt mot bakgrunden.. skulle behöva ta mig ut längre i vattnet med vadarbyxor eller något

Jag siktade istället in mig på en grävmaskin som stod halvvägs ut i vattnet. kunde inte riktigt bestämma mig om jag ville att resultatet skulle bli svartvitt eller med färg. Normalt sätt så överexponerar jag ganska mycket när jag tar svartvita foton men har aldrig provat fota svartvitt på natten innan. jag tog bilden som vanligt och i datorn så beslutade jag mig för att framkalla en svartvit och en färg-version av samma exponering.
Vilken tycker ni var bäst?

Svartvit. Farmers Bad Luck.. Västkustfotografen
Färg. Farmers Bad Luck 2.. Västkustfotografen

Passade även på att dra förbi Ottabro vid Derome på vägen hem. jag såg att månen borde ligga ganska bra för att lysa upp forsen. Blev ganska coolt men den är ganska hårt redigerad i CaptureOne för att rädda upp lite missar i exponeringen. Ni får med den på köpet idag : )

Från Ottabro vid Deromekrysset. Västkustfotografen

Jämtland

Här kommer det mycket bilder! I helgen var jag och några vänner i Jämtland för att äventyra lite. Vi fick fantastisk skidåkning med förhållandevis fluffig snö för att vara så här tidigt på säsongen.

Dag 1 utgick vi från Storulvån i strålande sol och frisk vind. Blåste faktiskt galet mycket när vi kom upp på högre höjd. så mycket att vi vid ett tillfälle blåste bokstavligen omkull och fick krypa tillbaka. Men en fantastisk dag på kalfjället.

Dag 2 tog vi oss till Säckerfjällen och tog oss via skoter och skogstur upp på ett magiskt fjäll med fluffig snö och vackra vyer.

Dag 3 fick jag äran att följa med ett gäng som kan terrängen bra till ett riktigt snöparadis mitt i skogen en timme från Åre. där fick vi åka djup puder i gles skog. superkul!

Nedan följer ett gäng blandade bilder från vårt lilla äventyr!

Månljuset

När jag körde upp till Vemdalen förra lördagen var det helt stjärnklart och fullmåne. Det var faktiskt kvällen före Supermånen + Blodmånen. (Den hann jag inte med att fota men jag såg den)

Jag stannade till för att kissa lite och passade på att knäppa en snabb bild. Jag hade tänkt göra det hela turen för det var helt sjukt ljust ute mitt i natten.

Här har ni resultatet.

Västkustfotografen

Torsk på norsk

Jag och ett gäng andra åkte till Norge över jul & nyår. Närmare bestämt Trysil… eller ännu närmare bestämt Osen. 45min från trysil på grund av sen bokning.

Supermysigt långt ut i skogen. Utanför boendet tornade två kyrkor upp sig och nedanför dem låg en fin sjö.

Passade såklart på att ta lite bilder en fin kväll där vi bodde.